Közösségi irodák: újragondolt munkahelyek

Mi az a közösségi iroda és miért kezd elterjedni?

Egyre többen állnak a saját lábukra és próbálkoznak vállalkozóként érvényesülni, a Magyar és a nemzetközi munkaerő piacon.

Ez azt eredményezi, hogy egyre többen dolgoznak otthonról, kávézóból vagy bérelt irodából.

A közösségi iroda koncepciója gyakorlatilag arra épül, hogy kitöltse az űrt a kávézó- kocsma- munkahely- iroda fogalmai között.

Ha valaki belefogna egy ilyen kezdeményezésbe, akkor ezt tartsa szem előtt:

Olyan közösségi teret kell létrehozni, ahol lehet dolgozni, tárgyalni, rendezvényeket szervezni, workshopokat és oktatásokat tartani.

Miért “közösségi”?

Az eredeti angol kifejezésből ered: co-working azaz együttes munka vagy közös munka. A célközönségük ennél fogva javarészt a szabadúszók, alkotók, távmunkát végző vállalkozók, akiknek szükségük van egy inspiráló, közösségi környezetre, ahol támogathatják egymás munkáját és új kapcsolatokra tehetnek szert.

Budapesten ezek az irodák, mind egy picit más szemszögből közelítik meg ezt a kérdést, így szolgáltatásaikban és kinézetükben is nagyban eltérnek.

Néhány budapesti példa:

A KAPTÁR

http://kaptarbudapest.hu/

Az egyik legyorsabban fejlődő közösségi iroda Budapest szívében, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal és kreatív hangulattal.

UP CENTER ÚJBUDA

www.center.up.co.hu

Újbudán nyílt, kiemelten közhasznú szervezetként az Up Center. Alapítói küldetésüknek tekintik a digitális oktatás fejlesztését, így az ott dolgozó co-workerek tudásukkal és adományaikkal egyaránt ennek a célnak a megvalósítását vállalják.

Hi 5 PUB

https://www.facebook.com/hi5pub/

A kocsmai szórakozóhely jelleget megfogó közösségi iroda, inkább a designjában és a kreatív rendezvényheszíneiben különböztethető még a többiektől. Nincsenek bérelhető asztalok, viszont kiváló rendezvényhezhelyszín és van egy kreatív- táblás- kivetítős- babzsákos tárgyalójuk.

URBANFOOD CAFE & Coworking

http://www.urbanfood.hu/

Romkocsmák hangulatát idéző, ötletes berendezéssel és kiváló kiszolgálással, szendvicsekkel és üdítővel rendelkező hely Tabánon.

 

We would like to keep you updated with special notifications.